Hoe kunt u Innsbruck het beste bereiken?

Tirol is een deelstaat van Oostenrijk. Het ligt in het zuid-westen van het land en Innsbruck is de hoofdstad. De stad is 800 jaar oud en ligt op een hele handige positie. Vanuit die positie kan je jezelf heel makkelijk naar Italië, Zwitserland en Duitsland vervoeren.

De stad Innsbruck

Innsbruck is al ruimskipiste Innsbruck 800 jaar oud. De stad kent een rijke historie. Ook kent het 2 universiteiten die al redelijk oud zijn. Beide universiteiten hebben bij elkaar 40.000 studenten en die komen voornamelijk uit Zuid-Tirol en Duitsland. Verder kan je ook leuk winkelen in Innsbruck, de Maria Theresienstrasse is een van de belangrijkste winkelstraten. In de stad is ook twee maal de Olympische Winterspelen gehouden. De Spelen waren in 1964 en in 1976. Verder is er een lokale ijshockeyclub die HC Innsbruck heet, speelt er een voetbalclub die FC Wacker Innsbruck heet en waren in 2008 wedstrijden in stadion Tivoli gehouden voor het EK voetbal.

Verkeer en vervoer

Bij het Innsbruck Hauptbahnhof komen alle treinverbindingen uit alle windstreken vandaan. Als je vanuit Nederland gelijk naar Innsbruck wil kan je het beste het vliegtuig pakken. Het vliegveld is te bereiken via Transavia, Austrian, EasyJet, Lufthansa en Air Berlin. Vanaf het vliegveld naar het station is het vervoer heel goed geregeld. Voor minder dan €15,- heeft u al een taxi. U kunt ook de bus pakken voor €1,80 voor volwassenen, Voor €1,30 kunnen kinderen en senioren de bus pakken naar het centraal station. Doordeweeks en zaterdag rijdt de bus om het kwartier. Op zondagen rijden de bussen om het half uur. Ook zijn er verschillende autoverhuurders bij het vliegveld. De verhuurders van die auto’s heten Avis, Budget, Europcar, Megadrive en Hertz. Via EasyTerra Autoverhuur kan je prijzen vergelijken van de aanbieders.

Al met al is Innsbruck een hele leuke stad en kent de stad ook een breed assortiment aan activiteiten waar aan je kunt deelnemen. Van (après) skiën tot een heerlijke relax vakantie, het kan allemaal in Innsbruck!