In Oostenrijk op vakantie

Oostenrijk is een geliefd vakantie land. Er valt veel te ontdekken en te beleven en je kunt er genieten van heerlijke wandelingen en de echte Oostenrijkse cultuur. Daarnaast kun je dit land in een dag bereiken met de auto, waardoor je lekker veel tijd van je vakantie kunt besteden aan genieten in plaats van reizen.

Steden
Oostenrijk kent een rijke geschiedenis, die je nog kunt zien en zelfs voelen als je door de prachtige steden loopt. Wenen is hier een prachtig voorbeeld van, met de fantastische architectuur zoals de Weense rijschool en het Schönbrunn paleis. Ook Salzburg is een stad waar je deze prachtige sfeer kunt vinden. De stad kenmerkt zich door de burcht, Hohensalzburg, die hoog boven de stad uit torent. In deze stad vind je onder andere het vroegere woonhuis van Mozart, dat je nu kunt bezichtigen als museum. Naast deze twee steden is ook Innsbruck de moeite waard om eens te bezoeken. Hier vind je onder andere het gouden dak. Een uitstekend deel van een groter gebouw waarbij de dakspanen geheel verguld zijn. Een prachtig gezicht wanneer de zon haar hierop laat schijnen.

Almhutten
Als je van wandelen houdt, kom je onderweg regelmatig een alm tegen. Deze almen zijn vanaf het voorjaar tot ongeveer het najaar bewoont, waarbij de koeien kunnen genieten van het verse gras in de bergen. Sommige almen zijn erop gericht de wandelaars en andere voorbijgangers te laten genieten van heerlijke zelfgemaakte producten, zoals brood met verse kaas of spek en een grote beker verse almmelk of karnemelk. Het is op enkele almen ook mogelijk om te overnachten, want een huttenwandeling mogelijk maakt.

Eten en drinken
Oostenrijkers weten wel wat lekker is en dat vind je zeker terug op de menukaarten in de restaurants. De wienerschnitzel smaakt hier heerlijk, maar probeer ook eens de regionale seizoen gerechten uit, zoals knödel met Pfifferlingen (een soort paddestoelen), brodakrapfen en schmalznudeln. Daarbij een glas almdudler of een glas sap met bruisend bronwater en je Oostenrijk ervaring is compleet. Een glas wijn gemengd met bruisend bronwater, gespritztes, of een goede halve liter bier kan natuurlijk ook.