Skigebieden in de Alpen

Skigebieden in de Alpen, misschien wel een van de bekendste vakantie bestemmingen in de winter als duizenden Nederlanders op vakantie gaan. Waarschijnlijk ga je niet alleen skiën, maar ook apres-skiën.

Après-skiën

Après-skiën is uitgaan, dansen, drinken en feest vieren nadat je klaar bent met skiën. Het is hetzelfde als bij voetbal met de ‘derde helft‘ of met golfen als de ‘nineteenth hole’. Vroeger bedoelde men met après-ski dat de sneeuwschoenen werden uitgetrokken en de lekker comfortabele sneeuwlaarzen werden aangetrokken. Tegenwoordig is het vaak dat mensen de skikleding gewoon aan houden en de skischoenen ook. Après-ski wordt het liefste gedaan in een stijlvolle locatie zijn, denk aan: houten hut, chaletstijl, bediening in lederhosen, jachttofee aan de muur, ski’s aan de muur en de locatie moet ook zo dicht mogelijk aan de piste zijn.

Wil je een wintersportvakantie boeken? Wil je ook goed kunnen après-skiën? Hieronder staat een lijstje met top locaties, waar je dan zeker over moet nadenken om daarheen te gaan! Dit lijstje is voor de vriendengroep met misschien wat onervaren skiërs bij zich, maar die kunnen waarschijnlijk net zo goed après-skiën als hun maten.

Skigebieden

Er zijn honderden skigebieden in de Alpen op dit moment. Ik heb een selectie gemaakt uit de skigebieden en dit is ook zorgvuldig gebeurd.

  1. les Trois Vallées (Frankrijk): Dit is het grootste skigebied ter wereld. Alle pistes bij elkaar tellen meer dan 600 kilometer! Het gebied is zo ontzettend uitgebreid dat er 24 uur per dag activiteiten te doen zijn.
  2. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental (Oostenrijk): Bij Nederlanders is dit skigebied veruit het bekendste, er zijn veel gezellige berghutten, levende après-ski en gevarieerd skigebied.
  3. Alpenarena Flims-Laax-Falera (Zwitserland): Laax vormt samen met de dorpen Falera en Flims een van de grootste aaneengesloten skigebieden met ruim 225 kilometer piste. Echter is er maar één echte après-ski bar.
  4. Silvretta Arena Ischgl (Oostenrijk): ‘Relax, if you can’, zo geldt de slogan van de Ischgl. Met 250 kilometer skipiste is dit een grote jongen in de wereld van de skigebieden. Toch moet je een echte skiliefhebber zijn om alles te hebben gezien van de piste, want het après-skiën is onderhand net zo groot als de pistes zelf!
  5. Serfaus – Fiss – Ladis (Oostenrijk): Hier is geen breed après-ski aanbod, maar voor de beginnende skiër is dit een ideale plek om het een beetje onder de knie te krijgen! Het gebied is ruim 220 kilometer piste en je komt overal makkelijk door het goed geregelde liftensysteem.