Winterberg

Winterberg

Het plaatsje Winterberg is gelegen in de gelijknamige gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad heeft een inwonersaantal van 12.788 en ligt in de buurt van onder andere Hallenberg, Olsberg, Schamellenberg en Marburg.

Wintersport

Het skigebied van Winterberg is het dichtstbijzijnde skigebied van Nederland en is goed te bereiken met de auto en de trein. Het skigebied telt 82 ski- en rodelpistes en ligt op een hoogte van 500 à 800 meter.
Het skigebied is opgebouwd rond de berg Kahler Asten. Er zijn 37 kunstmatig besneeuwde pistes waarvoor meer dan 150 sneeuwkanonnen in gebruik zijn. Winterberg heeft 180 kilometer aan langlaufroutes. Er zijn twee skischansen en er is een officiële rodel/bobsleebaan.

Parkeren Winterberg

Parkeren in Winterberg is op P2, P3, P4, P5, P6, P7 gratis!

Parkplatz P1
Am Waltenberg 69

Parkplatz P2
Am Waltenberg 93

Großraumparkplatz P3
Am Waltenberg 115

Großraumparkplatz P4
Am Waltenberg 115

Parkplatz P5
In der Renau 10

Parkplatz P6
Remmeswiese 10

Parkplatz P7
In der Büre 32

Zomermaanden

Ook tijdens de zomermaanden is er genoeg te beleven in Winterberg. In deze periode is Winterberg vooral erg in trek bij motorrijders, mountainbikers en wandelaars.

Nordic sports

Nordic Walking

Het is mogelijk om een tweetal cursussen in Nordic Walking te volgen in Winterberg. Daarnaast beschikt het gebied over meerdere wandelroutes variëren van licht tot zeer zwaar.

Nordic Blading

Nordic Blading is eigenlijk niets meer dan Nordic Walking op inline skates. Er is een speciale route beschikbaar voor Nordic Bladers.

Golf

Winterberg beschikt ook over een golfbaan waar men kan spelen op een baan van 9 holes. De baan is vanwege zijn schuin aflopende gedeeltes een mooie uitdaging. De baan geldt momenteel als de op acht na zwaarste van Duitsland.

Fietsen

Er bestaan diverse mogelijkheden voor fietsers in Winterberg. Er zijn diverse arrangementen mogelijk en er kan gefietst worden op:

  • Mountainbike
  • Racefiets
  • E-bike

Het is ook mogelijk om een fiets te huren. Dit is mogelijk bij Pro Biker bikeshop.