Wintersport in Willingen

De grootste deelgemeente en naamhouder van de gehele gemeente biedt Willingen alles wat bij een mooie vakantie hoort, namelijk: comfortabele hotels, pensions en andere vakantieverblijven. Ook bied het een uitstekende gastronomie die internationaal culinaire heerlijkheden kan maken.

Het recreatie- en sportaanbod varieert heel erg. Zo kun je bijvoorbeeld avontuurlijk midgetgolfen, indoor schaatsen, glazen blazen, karten, zomer rodelen, bier brouwen en zijn er goed onderhouden loop- en fietspaden met freeride en downhill parcours.

Sneeuwparadijs

WillingenIn de winter is Willingen veranderd in een sneeuwparadijs. ’s Winters is Willingen een internationale wintersportplaats en biedt het voor de grote- en de kleine skiërs alles wat het woord sneeuwpret beloofd. Er zijn vijf besneeuwde skipistes met daaraan twintig skiliften. Er zijn tachtig geprepareerde loipes, rodelpistes, skischolen en skikinderparadijs. Bij het kinderparadijs is er een tovertapijt, kun je daar snowboarden en swingboën, arrensledetochten, après-skiën en nog veel meer.

Bezienswaardigheden

Tijdens de WO-I werd het treintraject tussen Brilon-Wald en Korbach aangelegd. Men wist dat het een moeilijke uitdaging was om dit traject te laten rijden, diepe dalen en hoge dammen waren enorme tegenslagen. Een bijzondere uitdaging was de bouw van verschillende bruggen, waaronder die van Willingen. Willingen wordt vandaag de dag herkent door de brug. Het viaduct staat op tien peilers, is ruim driehonderd meter lang en eenendertig meter hoog. De brug werd tussen 1999 en 2003 gerestaureerd.

Willingen brugNa de renovatie van het viaduct is er nog maar weinig van het origineel over. Er werden diepe gaten geboord in de brug en opgevuld met een vloeibare cementmix om de brug te verstevigen. Ook werden de buitenkanten van de peilers afgehaald die van natuursteen waren. Het natuursteen werd vervangen door spuitbeton. De oude bielzen die in 1916 gelegd waren werden ook vervangen door een moderne rails zoals we die vandaag de dag kennen. Ook werden de nieuwe rails verbonden met computer gestuurde techniek om de meest comfortabele en meest moderne sneltreinen door het gebied heen te kunnen loodsen.